Malaysia - Singapore - Indonesia - Brunei
for film & entertainment industryBagaimana muzik dan lagu dicipta?. Kenapa rakaman muzik pada zaman dahulu berbeza dengan hari ini dan mengapa komposer hari ini tidak sama dengan kehebatan komposer era terdahulu?. Ikuti perkongsian menarik komposer, pencipta lagu dan penggubah muzik tersohor, S.Atan dengan klik poster di atas.

Ikuti perkongsian menarik komposer dan penggubah lagu, Ganesh Bala dan penyanyi Ushera tentang penerbitan 'The Malayan Songbook' dan rakaman lagu-lagu melayu klasik. Tonton sekarang!

Jumaat, 17 Oktober 2008

Muallaf Yasmin Ahmad... with Malaysia & Singapore..


INFO TERKINI..

Pembukaan pertama tayangan filem kelima arahan Yasmin Ahmad, Muallaf akan ditayangkan di Picture House, Singapura pada 27 November 2008 sebelum ditayangkan di pawagam Malaysia, pada 25 Disember 2008 iaitu sebulan selepas menemui khalayak di Kota Singa itu. Filem yang mengisahkan dua beradik, Rohana dan Rohani ini mengalami dilema yang sangat mengujakan apabila menjadi mangsa dera bapanya, dan permasalahan tersebut menemukan mereka berdua dengan seorang pemuda berlainan agama, bangsa dan budaya sehingga tercetusnya pertembungan rasa dan keinginan antara satu sama lain. Nantikan tayangan dan temujanji anda pada bulan November di Singapura dan Disember di Malaysia..

p/s: Kemunculan Muallaf dinantikan ramai peminat seni tanah air dan tayangannya pasti merancakkan lagi perkembangan sinema tempatan. Mana tahu Muallaf bakal mencipta satu lagi sejarah dalam industri filem Malaysia selepas dinobatkan nakhah terbaik di Locarno, Tokyo, Pusan dan Armsterdam.. nantikan tayangan muallaf ye..

2 comments :

Tulisan yang menarik. Tapi, tahukah anda maksud perkataan "mengujakan"? Dan, bagaimanakah Muallaf "dinobatkan nakhah terbaik di Locarno, Tokyo, Pusan dan Armsterdam"? Terima kasih.
- dol

err kat mana boleh saya tonton comolot?

maaf, saya tidak sedar tentang kewujudannya kerana sibuk berangan.

di youtube sudah tidak boleh diakses. cuba upload di veoh.com, mereka lebih terbuka di situ.