Malaysia - Singapore - Indonesia - Brunei
for film & entertainment industryBagaimana muzik dan lagu dicipta?. Kenapa rakaman muzik pada zaman dahulu berbeza dengan hari ini dan mengapa komposer hari ini tidak sama dengan kehebatan komposer era terdahulu?. Ikuti perkongsian menarik komposer, pencipta lagu dan penggubah muzik tersohor, S.Atan dengan klik poster di atas.

Ikuti perkongsian menarik komposer dan penggubah lagu, Ganesh Bala dan penyanyi Ushera tentang penerbitan 'The Malayan Songbook' dan rakaman lagu-lagu melayu klasik. Tonton sekarang!

Isnin, 13 Julai 2009

'Muallaf', Yasmin Ahmad dipinda ke 2010??

'Dari tayangan ke bulan Julai 2009, pinda pula ke tahun 2010 dan tarikhnya belum lagi diputuskan wajib tayang!', itulah gambaran yang boleh diberi kepada filem ke-empat arahan Yasmin Ahmad, Muallaf yang masih lagi menunggu tayangan rasmi di pawagam Malaysia. Filem yang cuba dikontroversikan oleh sesetengah pihak melalui satu scene 'Sharifah Armani yang membotakkan kepala' sebenarnya merupakan keperluan watak yang bukan disengajakan tetapi ia mesti di buat kerana di dalam Muallaf, Sharifah Armani di denda oleh bapanya lantas dibotakkan kepala. Justeru, pelbagai spekulasi timbul daripada isu ini terutama buat penonton yang belum menonton karya Yasmin Ahmad ini. Justeru, saya masih kabur kenapa Muallaf ditukar tayangan tahun ini kepada tahun 2010. Barangkali Yasmin boleh mengupas isu ini. Nak kata LPF tak lulus, tak! tetapi rasanya, jadual tayangan untuk tahun ini penuh kot!!. ntah lah... ada berani?

**Foto: Amy Ikram, Yasmin Ahmad dan Azwan (Jomstar.com) semasa Diskusi Filem Talentime di FINAS.Mesra tak kite orang bertiga!! aduh!! huhuhu**

p/s: saya sebenarnya dah tonton dah Muallaf.. nak tau apa yang dipaparkan dan disampaikan Yasmin.. kenalah tunggu 2010.. lamanya....

1 comments :

I for one think this is a good thing, one film per year of Yasmin Ahmad movie is already too much. It isn't like it has any different from one and another.