Malaysia - Singapore - Indonesia - Brunei
for film & entertainment industryBagaimana muzik dan lagu dicipta?. Kenapa rakaman muzik pada zaman dahulu berbeza dengan hari ini dan mengapa komposer hari ini tidak sama dengan kehebatan komposer era terdahulu?. Ikuti perkongsian menarik komposer, pencipta lagu dan penggubah muzik tersohor, S.Atan dengan klik poster di atas.

Ikuti perkongsian menarik komposer dan penggubah lagu, Ganesh Bala dan penyanyi Ushera tentang penerbitan 'The Malayan Songbook' dan rakaman lagu-lagu melayu klasik. Tonton sekarang!

Sabtu, 26 September 2009

Tarian Pendet... bukan Salah Malaysia!!!!

'Apakah akan terjadi seandainya isu tarian pendet dibiarkan berpanjangan sedangkan kedua-dua negara telah sedia maklum bahawa itu adalah kecuaian pihak Discovery Channel yang telah memohon maaf!. Justeru, tidak perlu bersengketa sesama kita kerana yang salah telah memohon maaf dan rakyat Indonesia perlu akur atas perkara ini bukannya mengikut hawa nafsu liar kerana ia boleh merosakkan segalanya'. Ingatlah kita saudara sesama islam..'

untuk baca berita selanjutnya. Sila klik Tarian Pendet


Promo Enigmatic Malaysia yang telah mencetuskan Kontroversi
Penjelasan Rasmi Kedua-dua Pihak
Berita Indonesiap/s: Di harapkan mana-mana pihak yang ingin menghasilkan apa jua promo atau iklan terhadap sesuatu perkara perlu meneliti sumber bahan itu diperolehi atau faktanya kerana setiap promo yang dihasilkan mungkin akan menimbulkan sensitiviti masyarakat tidak kira di mana jua mereka berada.

0 comments :