Malaysia - Singapore - Indonesia - Brunei
for film & entertainment industryBagaimana muzik dan lagu dicipta?. Kenapa rakaman muzik pada zaman dahulu berbeza dengan hari ini dan mengapa komposer hari ini tidak sama dengan kehebatan komposer era terdahulu?. Ikuti perkongsian menarik komposer, pencipta lagu dan penggubah muzik tersohor, S.Atan dengan klik poster di atas.

Ikuti perkongsian menarik komposer dan penggubah lagu, Ganesh Bala dan penyanyi Ushera tentang penerbitan 'The Malayan Songbook' dan rakaman lagu-lagu melayu klasik. Tonton sekarang!

Khamis, 19 November 2009

'Contract Social Documentary'... coming soon!!

Tahukah anda apakah yang di maksudkan dengan kontrak sosial?. Mengapa isu ini timbul?. Berapa kerat sangat rakyat kita Malaysia memahami apa yang diperkatakan di dalam kontrak sosial? Semuanya akan terjawab dalam sebuah dokumentari khas arahan Amy Ikram Ismail, yang di terbitkan oleh Mohd Hafiz Raup. Nantikan tayangannya akan datang!!!.

The Making of 'Contract Social Documentary'

Slot temuramah bersama Tokoh Akademik.

  1. Bersama Datuk A. Kadir Jasin ( Aktivis, Tokoh Wartawan, Penulis )


2. Bersama Prof. Datuk Dr. Ramlah Adam ( Pakar Sejarah di Malaysia )3. Bersama Prof. Emeritus Datuk Dr. Hood Salleh4. Bersama Prof. Dr. Lim Swee Tin ( Pensyarah Bahasa Moden & Sastera Melayu UPM)


5. Bersama Prof. Emeritus Tan Sri Datuk Dr. Khoo Kay Kim (Pakar Sejarah di Malaysia)

* Dekorasi rumah Tan Sri Datuk Dr. Khoo amat mendamaikan. *

p/s: Di atas merupakan cebisan dari puluhan gambar yang dirakamkan semasa shooting tersebut. Rakaman temuramah atas semua tokoh tersebut adalah tertumpu kepada persoalan sensitif terhadap 'perkauman dan kontrak sosial di Malaysia'. Scene lain lebih kepada inset dan cut away.. .
- tension beberapa Jabatan Kerajaan lambat berkerjasama dalam memberikan bahan pada produksi kami, terutamanya PM in Productions.. sedih!!!-

bila nak siap?. tunggulah ye..

0 comments :