Malaysia - Singapore - Indonesia - Brunei
for film & entertainment industryBagaimana muzik dan lagu dicipta?. Kenapa rakaman muzik pada zaman dahulu berbeza dengan hari ini dan mengapa komposer hari ini tidak sama dengan kehebatan komposer era terdahulu?. Ikuti perkongsian menarik komposer, pencipta lagu dan penggubah muzik tersohor, S.Atan dengan klik poster di atas.

Ikuti perkongsian menarik komposer dan penggubah lagu, Ganesh Bala dan penyanyi Ushera tentang penerbitan 'The Malayan Songbook' dan rakaman lagu-lagu melayu klasik. Tonton sekarang!

Khamis, 24 Disember 2009

Mr Ibrahim Hashim A.M.N meninggal dunia!!


Pensyarah Audio dan Jurubunyi terkenal, Mr. Ibrahim Hashim A.M.N telah meninggal dunia pagi tadi di kediamannya di Subang Jaya, Selangor. Jenazahnya telah selamat dikebumikan selepas solat zuhur tadi. Untuk makluman anda, Allahyarham Ibrahim Hashim A.M.N merupakan pensyarah dan pakar audio di Malaysia. Beliau pernah berkhidmat di Filem Negara Malaysia dan merupakan pensyarah tetap di bengkel anjuran FINAS setiap tahun. Allahyarham juga merupakan pensyarah di Akademi Filem Malaysia sehingga menjadi rujukan beberapa karyawan filem tempatan dalam jurusan audio dan penataan bunyi.

Al-Fatihah buat Allahyarham Ibrahim Hashim semoga rohnya di cucuri rahmat.

p/s: Allahyarham merupakan supervisor bagi projek Filem Pendek 'Bila Pungguk Rindukan Bulan' arahan Bennylita pada tahun 2007. Beliau seorang yang dihormati dikalangan penggiat industri filem di Malaysia. Al-Fatihah..

0 comments :