Malaysia - Singapore - Indonesia - Brunei
for film & entertainment industryBagaimana muzik dan lagu dicipta?. Kenapa rakaman muzik pada zaman dahulu berbeza dengan hari ini dan mengapa komposer hari ini tidak sama dengan kehebatan komposer era terdahulu?. Ikuti perkongsian menarik komposer, pencipta lagu dan penggubah muzik tersohor, S.Atan dengan klik poster di atas.

Ikuti perkongsian menarik komposer dan penggubah lagu, Ganesh Bala dan penyanyi Ushera tentang penerbitan 'The Malayan Songbook' dan rakaman lagu-lagu melayu klasik. Tonton sekarang!

Rabu, 27 Januari 2010

Kutipan terkini Adnan Sempit!!!

Info terkini!!


Filem ke-14 arahan Ahmad Idham yang diterbitkan oleh MIG Production ini khabarnya telah mengutip hampir RM 5.5 juta ringgit. Adnan Sempit yang mengisahkan kehidupan golongan mat rempit ini telah berjaya menarik perhatian penonton filem tempatan sepenuhnya. Walaupun belum sempat untuk menonton filem ini, saya percaya filem arus komersial ini akan mengutip hampir RM 8 juta seperti yang disasarkan penerbitnya, David Teo. Namun begitu terdapat 2 buah filem lagi arahan Ahmad Idham yang masih menunggu tayangannya di pawagam iaitu Niyang Rapik dan Semerah Cinta Stilleto. Justeru, mampukah kedua-dua filem ini memberikan saingan buat Adnan Sempit dari segi jumlah kutipannya?. Kita tunggu dan lihat sajalah ye..

**Apakah pembikin filem menghasilkan filem untuk penonton atau membikin filem untuk dikritik bahasa filemnya?. Tunggu ulasan ringkas saya mengenai filem ini akan datang. Saya x sempat-sempat nak pi tengok. Asyik tak sihat aje!!**

1 comments :

cerita ni agak seronok utk bergelak ketawa dlm wayang. hilang tension. =)