Malaysia - Singapore - Indonesia - Brunei
for film & entertainment industryBagaimana muzik dan lagu dicipta?. Kenapa rakaman muzik pada zaman dahulu berbeza dengan hari ini dan mengapa komposer hari ini tidak sama dengan kehebatan komposer era terdahulu?. Ikuti perkongsian menarik komposer, pencipta lagu dan penggubah muzik tersohor, S.Atan dengan klik poster di atas.

Ikuti perkongsian menarik komposer dan penggubah lagu, Ganesh Bala dan penyanyi Ushera tentang penerbitan 'The Malayan Songbook' dan rakaman lagu-lagu melayu klasik. Tonton sekarang!

Jumaat, 23 April 2010

4 buah filem lakonan P.Ramlee ditayangkan di Singapura April - Mei 2010!!

4 buah filem terbaik lakonan dan arahan Allahyarham Tan Seri P.Ramlee, 'Sarjan Hassan, Madu Tiga, Ibu Mertuaku dan Anakku Sazali' akan ditayangkan penuh ekslusif pada 23 April hingga 29 Mei 2010. Tayangan yang akan berlangsung di China Square Centre, Singapore ini adalah program memperingati seniman Tan Seri P.Ramlee, yang dianjurkan oleh Singapore Film Society. Program secara percuma ini mengalu-alukan kedatangan semua peminat dunia filem di seluruh rantau asia untuk berkampung di Singapura. Pelbagai acara menarik di adakan.

Untuk maklumat, sila klik sini

p/s: mengharapkan tayangan dalam format 35mm di mana-mana program yang dianjurkan terutamanya filem klasik. susah tau nk dpt format nie sebab tak ramai simpan. Yang diberi simpan pun buang merata-rata.hurmm

0 comments :