Malaysia - Singapore - Indonesia - Brunei
for film & entertainment industryBagaimana muzik dan lagu dicipta?. Kenapa rakaman muzik pada zaman dahulu berbeza dengan hari ini dan mengapa komposer hari ini tidak sama dengan kehebatan komposer era terdahulu?. Ikuti perkongsian menarik komposer, pencipta lagu dan penggubah muzik tersohor, S.Atan dengan klik poster di atas.

Ikuti perkongsian menarik komposer dan penggubah lagu, Ganesh Bala dan penyanyi Ushera tentang penerbitan 'The Malayan Songbook' dan rakaman lagu-lagu melayu klasik. Tonton sekarang!

Isnin, 6 September 2010

Iklan Raya 'Sinari Lebaran'.. TV3 memohon maaf!!

Media Prima Berhad menerusi syarikat miliknya, TV3 memohon maaf kepada jutaan rakyat Malaysia atas penayangan iklan 'Sinari Lebaran' yang telah ditayangkan di saluran tv3 bagi menyemarakkan perayaan Aidilfitri bagi tahun 2010. Iklan yang mencetuskan kontroversi itu memaparkan seorang kanak-kanak menaiki beca terbang yang mirip kenderaan selalunya digunakan oleh Santa Claus ketika sambutan Hari Natal. Malahan ada juga beberapa babak yang memaparkan cahaya pelita keluar menerusi kelopak bunga, ini menunjukkan sambutan perayaan Deepavali yang dirayakan oleh masyarakat Hindu di Malaysia.

Iklan yang berdurasi kira-kira satu minit itu juga menunjukkan visual seorang kanak-kanak merentasi Menara Berkembar Petronas, jambatan Pulau Pinang dan Menara Condong yang terletak di Teluk Intan, Perak. Akibat daripada kritikan yang mencetuskan polimek yang luar biasa, pihak TV3 telah menarik balik tayangan iklan tersebut daripada disiarkan di TV3 dan pengumuman permohonan maaf itu akan dibuat di Buletin Utama TV3 malam ini.

Untuk menonton trailer iklan tersebut, sila ke artikel seterusnya...

p/s: Iklan ini diterbitkan oleh Pengarah Kreatif TV3, Douglas Khoo Hong Seng dengan kos penerbitan RM200,000 dan banyak menggunakan teknik janaan pengimejan komputer (CGI).

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2010.

2 comments :

wow banyaknyer...best2 macam tue x ada hal la kalau terbang duit banyak kan....

byk tue.. kalah production aku buat.. hehehehe

apa2 pun nantikan TVC Raya dari FINAS..