Malaysia - Singapore - Indonesia - Brunei
for film & entertainment industryBagaimana muzik dan lagu dicipta?. Kenapa rakaman muzik pada zaman dahulu berbeza dengan hari ini dan mengapa komposer hari ini tidak sama dengan kehebatan komposer era terdahulu?. Ikuti perkongsian menarik komposer, pencipta lagu dan penggubah muzik tersohor, S.Atan dengan klik poster di atas.

Ikuti perkongsian menarik komposer dan penggubah lagu, Ganesh Bala dan penyanyi Ushera tentang penerbitan 'The Malayan Songbook' dan rakaman lagu-lagu melayu klasik. Tonton sekarang!

Jumaat, 26 November 2010

'... Dalam Botol tidak menggunakan Dolby Digital?'

Ketika ura-ura mengatakan penerbit filem kontroversi ... Dalam Botol, Raja Azmi membawa keluar naskhah filemnya dari Mixstage Studio Finas tanpa melangsaikan pembayaran akhir mengggunakan khidmat di studio tersebut, Raja Azmi tampil ke hadapan menyangkal isu yang diperkatakan itu. Ketika ditemui media, Raja Azmi memaklumkan bahawa ...Dalam Botol arahan Khir Rahman sebenarnya tidak menggunakan Dolby Digital 5.1 kerana ia bukan sebuah karya thriller atau seram, tetapi ia lebih kepada filem romantik antara pasangan sejenis. ... Dalam Botol yang bakal ditayangkan tahun hadapan, antara filem yang menggunakan khidmat sepenuhnya di FINAS merangkumi studio suntingan dan audio post. Tambah Raja Azmi lagi, FINAS adalah platform terbaik buat para pembikin filem kerana fungsi FINAS adalah membantu industri filem khususnya.

p/s: ... dalam Botol paparan secara jujur. Ia harus ditonton dengan fikiran terbuka. Saya suka filem ini!!.

1 comments :

~erm~
wonder,
is it going to b a good film to b remembered,
or mcm 2 Alam??.....
haish,
harap2 filem ni bagus!!!
sbb idea dah menarik.....
(^_~)

www.izzlatif.blogspot.com