Malaysia - Singapore - Indonesia - Brunei
for film & entertainment industry


MANIFESTASITI2020 PENGALAMAN MUZIK LUAR BIASA SITI NURHALIZA. PRE ORDER SEKARANG!

Album Solo Studio ke 18, penyanyi kesayangan ramai, Dato' Sri Siti Nurhaliza akan dilancarkan di seluruh platform muzik bermula 3 Julai 2020. Kepada anda yang tidak sabar untuk memiliki album tersebut dalam bentuk CD, boleh membuat tempahan segera sebelum kehabisan stok!.

LAYAR SINEMA:NORMA BAHARU TAYANGAN FILEM TEMPATAN

Astro senantiasa memberikan pelbagai cara terbaik untuk menonton filem kepada pelanggan apabila membawa filem-filem terus ke rumah melalui saluran Astro First. Langkah ini telah membuka ruang buat penerbit di luar sana untuk membawa filem mereka ditayangkan buat pertama kali terus ke pawagam rumah penonton.

DI SEBALIK CERITA KONTROVERSI COMOLOT

Penghasilkan 'comolot' adalah kerana saya cukup mengkagumi karya Osman Ali menerusi filem eksperimental 'Bukak Api'. - AMY IKRAM

DIINSPIRASIKAN DARIPADA KISAH BENAR, TOWN MALL FILEM SULUNG DATUK SERI EIZLAN YUSOF

TOWN MALL filem seram Eizlan Yusof yang bakal membuatkan penonton meremang di Astro First. Filem terbitan Enuja Production kerjasama Astro Shaw itu merupakah karya yang diinspirasikan daripada kisah benar.

NABIL AQIL BERAKSI 'PANAS'?

Nak tahu apa yang panas minggu ini?. Nah kami sajikan 5 video terhangat minggu ini.

adcash

Pre-Order Now! Click Here!

Pre-Order Now! Click Here!
Tempahan untuk album terbaharu Dato' Sri Siti Nurhaliza #ManifestaSiti2020 sudah dibuka!. Klik untuk tempahan!

Selasa, 31 Mei 2011

'manja-manja sweet.. Ana Rafali dalam Kenangan Mengusik Jiwa'


Baru-baru ini, saya berpeluang menonton 'Kenangan Mengusik Jiwa' yang dipentaskan di Istana Budaya, Kuala Lumpur. Dari pengamatan saya selaku penonton, teater muzikal arahan Lokhman Ghani ini boleh dikatakan satu persembahan yang cukup ekslusif dan gah dari kaca mata peminat dan penonton seni muzikal tempatan. Membariskan penyanyi era 60-an yang cukup terkenal, Datuk Ahmad Jais, L.Ramlee, A.Rahman Onn, Fatimah M.Amin, A.Halim, J.Sham dan A.Rozaimie berjaya meletakkan 'Muzikal Kenangan Mengusik Jiwa', antara muzikal yang cukup digemari lantas mengimbau memori dan kenangan indah bagi mereka yang pernah hidup di zaman 60-an.


Penampilan penyanyi Lagenda, Latiff Ibrahim bagi mengantikan Shohaimi Mior Hassan merupakan langkah bijak penerbit bagi menarik peminat untuk terus duduk menghayati alunan gemersik penyanyi ini yang cukup berprestij. Kemunculan penyanyi remaja Dafi dan Ana Rafali nyata menimbulkan keserasian bahkan keseluruhan persembahan, Ana Rafali memberikan komitmen yang cukup hebat apatah lagi bakat lakonannya wajar dipuji ; kemungkinan satu hari nanti Ana Rafali akan bergelar sebagai pelakon jika di beri peluang. 'Sweet-sweet manja, penampilannya nyata memukau hadirin yang datang', bisik hati saya.



Arja Lee, bintang kontroversi filem sensasi, ... Dalam Botol memberikan persembahan memukau apabila buat pertama kalinya beliau beraksi sambil menyanyi dan menari. Bukan setakat itu sahaja, tetapi kemunculannya mengalunkan beberapa lagu membuktikan vokalnya lebih hebat dari penyanyi dan pelakon, Dafi. Itulah kelebihan anak didik penerbit kontroversi, Raja Azmi yang tersenyum selepas menonton Kenangan Mengusik Jiwa baru-baru ini.


Penampilan khas, Siti Nursaida Taruddin, nyata memberikan tepukan gemuruh disisi Latiff Ibrahim, apabila kedua-dua mereka berjaya menghidupkan suasana dengan watak masing-masing untuk zaman kini bagi mewakili watak Ana Rafali dan Dafi. Kesimpulannya, Kenangan Mengusik Jiwa yang dipentaskan bermula 27 Mei hingga 5 Jun 2011 di Istana Budaya antara muzikal yang wajib ditonton oleh semua peminat muzik di Malaysia.

Jangan lupa.. bawaklah mereka yang tersayang menonton bersama-sama. Ayuh...
Tiket berhara RM 60 hingga RM 360 boleh dimiliki di kaunter Box Office, Istana Budaya sekarang!!

Isnin, 30 Mei 2011

'Laluan Puaka' di Highway Karak.. Menghantui pawagam tempatan!.. Boleh lah..


'Karak - Laluan Puaka', antara filem seram terbitan KRU Studio yang kini menghantui anda di pawagam. Diarahkan Yusry Abdul Halim, Karak, menceritakan tentang perjalanan 4 orang sahabat iaitu Nik ( Shahir AF8), Zura (Shera Ayob), Ida ( Kilafairy) dan Jack ( Md Eyzendy) ke Kuantan, Pahang setelah mengunjungi Kota Metropolitan, Kuala Lumpur atas dasar tugas. Mereka terperangkap di tengah-tengah lebuhraya Karak sehingga memilih mereka melalui sebuah jalan lama yang berpenunggu. Apakah yang terjadi pada mereka?. Pi la tengok sendiri di pawagam.. hehehe


Plot

Mendengar sahaja tajuk 'Karak', barangkali ada diantara anda cukup teruja untuk menonton filem ini. Seperti juga saya, yang berpusu-pusu ke pawagam berdekatan untuk menonton Karak Laluan Puaka. Penggunaan istilah 'Laluan Puaka', sebenarnya membawa maksud perjalanan merentasi suatu jalan yang berkemungkinan mempunyai kisah dan misterinya tersendiri. KRU menggunakan pendekatan ini untuk menakutkan penonton melalui imejan volkswagen kuning, perempuan di perhentian jalan lama bersama anaknya, sehingga menyelusuri dalam tandas yang cukup menyeramkan, dan hantu wanita yang bertenggek di atas bumbung kereta, menjadikan Karak sebagai naskhah seram terbaik pada peringkat permulaannya. Apabila cerita ini sudah dipertengahannya, berlegar di dalam hutan setelah kereta yang dipandu 4 watak terbabas, maka 'karak' sudah hilang arah pada subjek matternya iaitu 'laluan puaka'. Ketakutan pada peringkat awalnya, kini terganggu pula dengan imej sebuah rumah lama yang berpenunggu. Persoalannya, apa kaitan rumah lama itu dengan laluan puaka dalam kisah karak?. KRU perlu memberi fokus pada highway Karak yang digelar Laluan Puaka!, bukannya memperbagaikan kisah dalam Karak. Ini menjadikan Karak sebagai cerita yang bercelaru dari segi plot penceritaannya. Seandainya, Karak dijadikan sebagai road movie; di mana kisahnya bermain di lebuhraya Karak atau jalan lama sahaja yang berpenunggu, nescaya Karak akan menjadi sebuah filem seram berpenunggu terbaik dari KRU. Tetapi, ia agak mengecewakan.

Jika dilihat dari sudut lakonan, CGi dan Sinematografi, Karak memberikan satu hidangan yang cukup lazat, tetapi dari sudut lakonan para pelakonnya, ia boleh diperbaiki lagi. Bagi anda, peminat filem seram, Karak boleh la layan, tetapi bagi anda yang menginginkan Karak melebihi dari batasan pemikiran anda, maka barangkali agak mengecewakan..


*** Untuk Karak



Karak menghantui Highway Karak seluruh Malaysia

Panas! Panas! Prema Yin Marilah 'Beromen'


producers: Gambit Saifullah & Umair Mohamed

director: Gambit Saifullah
asst director: Faizal Lockman
editor: Amir Rashid Othman
3D & effects: Umair Mohamed
dop: Badrul
asst camera: Yasir
grip: Kecik
runner: Yad

artiste: Shahz Jaszle

hair & makeup: Jaja Radzwan
costumes: Nisa Mazbar
choreographer: Audrey Tan

Bikin panas!! Bikin panas! Tapi agak berani la video nie. Korang mesti tengok. If dijadikan MTV Karaoke dan diletakkan di pusat karaoke.. confirm.. susu mentah akan tertumpah.. hahaha.. Ada berani?.

Aku nak komen sikit la - kenapa lipsing dia lari? ( miming dia tue) hahahaha



Sabtu, 21 Mei 2011

Seniwati Veteran Mahyon Ismail meninggal dunia

Ini berita yang baru kami terima. Seniwati veteran Mahyon Ismail, ibu kepada pelakon Faizal Hussein meninggal dunia hari ini. Semua warga filem mengucapkan salam takziah pd keluarga beliau. Moga rohnya dicucuri rahmat.

Berita selanjutnya dan terkini akan datang

Jumaat, 20 Mei 2011

Nur Kasih The Movie.. Sebuah filem Muzikal?


Peminat drama siri 'Nur Kasih', mungkin tidak akan melepaskan peluang untuk menonton 'Nur Kasih The Movie', antara filem yang amat dinantikan seluruh rakyat Malaysia. Ditayangkan serentak seluruh negara mulai 19 Mei 2011, Nur Kasih antara filem tulisan Mira Mustaffa, isteri kesayangan Khabir Bhatia. Menariknya, Nur Kasih memberikan sudut sinematografi yang cemerlang malahan pemilihan lokasinya cukup hebat dan mampu mengalahkan mana-mana filem tempatan yang lain. Tetapi, dari segi kekuatan ceritanya, agak melankolik di mana setiap watak mampu berdiri dengan karektor masing-masing. Bagi anda yang tidak mengikuti drama sirinya, barangkali tumpuan anda untuk memahami karektor dan perjalanan naskhah cukup terganggu ; seperti saya. Nur Kasih bukan pilihan tepat bagi saya sebagai sebuah naskhah terhebat.

'Filem yang baik dibantu dengan teknik sinematografi, skor muzik, lakonan dan penceritaan', namun di dalam Nur Kasih semuanya agak hebat tetapi jika dilihat pada skor muziknya, saya cukup terganggu di mana pemilihan lagu-lagu dalam Nur Kasih sebenarnya pernah kita dengar. Filem yang mampu menyentuh jiwa sebenarnya hanya dibantu dengan satu lagu tema yang hebat apatah lagi dengan susunan skor muziknya. Tetapi, untuk Nur Kasih muziknya agak pelbagai sehingga boleh saya labelkan sebagai filem muzikal untuk tahun 2011 selepas Magika terbitan KRU Films.

Seandainya Nur Kasih seperti Lagenda Budak Setan Skor Muzik dan lagu temanya, mungkin lagi akan menyentuh jiwa kita sebagai penontonnya..

p/s: 3 bintang untuk Nur Kasih..

Rabu, 18 Mei 2011

New Suzuki Swift S-Concept by Suzuki


Suzuki Swift S Concept

 Suzuki Swift S Concept

suzuki swift s concept photo 4 Suzuki Swift S Concept

suzuki swift s concept 1 Suzuki Swift S Concept

Suzuki Swift S Concept rear view image Suzuki Swift S Concept


Suzuki Swift S Concept front view image Suzuki Swift S Concept

Smart gile ar.. Suzuki S-Concept baru ni.. Nampak penuh elegan, ekslusif dan cun bile aku yang pandu.. huhu. Tapi, belum masuk Malaysia la ye.. kalau dah masuk confirm kaki Swift akan cepat pi showroom dia kan?. Suzuki aku yang warna putih skrg ni pun akan tewas!.

Teruja kali pertama aku tengok.. yang bestnye 'boleh bukak bumbung'.. wow!!. kalau nak nampak hebat.. bile ia dipandu oleh awek2 seksi yang cun melecun..

Fuhh.. ada sesape yang nak sponsor aku untuk Suzuki nie?. Sure la aku akan jual suzuki aku ni amik yang nie.. perghhh..

kalau shoot 'comolot the movie' guna suzuki baru nie.. berani tak?. hehehhe

Jom layan video nie

Jimatkan penggunaan elektrik..


Kalau 24 jam buka laptop melayari internet
sambil televisyen menyiarkan filem dan rancangan kegemaran
kipas syiling berputar di bantu penghawa dingin
lampu di buka sampai ke pagi..
bukankah itu satu pembaziran?.

Apabila bil elektrik sampai ke rumah masing-masing
mulalah ada yang tidak puas hati..
ada yang bertanya.. tetapi hakikatnya
kesilapan diri sendiri..

'saya cukup tertarik dengan artikel akhbar hari ini'
klik di bawah..

Pengguna kita tak tahu hargai tenaga elektrik


mesejnya: Jimatkan penggunaan elektrik!!

Isnin, 16 Mei 2011

'Eye On Borneo' Dokumentari buat Production di Sabah dan Sarawak!


Aku nak menarik perhatian semua pembaca blog aku
terutamanya yang berada di Sabah dan Sarawak sahaja!.

'Eye On Borneo' satu projek penerbitan dokumentari tentang keunikkan Sabah Sarawak
yang ingin anda ketengahkan..

Aku akan berada di Sabah pada 23 hb Mei dan Sarawak 25 Mei 2011...
nak tahu apa sebabnya..
sila teruskan membaca dan meneliti info yang aku bagi ini...



Info Terkini dari finas

Penerbitan Dokumentari Eye On Borneo

Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS) berbesar hati mengundang anak Malaysia yang kreatif untuk menghasilkan dokumentari yang berkualiti dan mampu untuk memaparkan keunikkan Sabah dan Sarawak di persada antarabangsa. Peluang terbuka bagi penerbit (syarikat) dan individu di Sabah dan Sarawak yang mempunyai pelbagai cerita yang menakjubkan tentang Sabah dan Sarawak. Sila hantar kertas cadangan (1 salinan kepada Bahagian Produksi dan 1 salinan ke Pejabat Wilayah) sebelum atau pada 24 Jun 2011.

Bengkel penerangan dokumentari akan diadakan pada :

Tarikh : 23 Mei 2011
Masa : 9.00 pagi hingga 1.00 tengahari
Tempat : Hotel Le Meridien, Kota Kinabalu, Sabah

Tarikh : 25 Mei 2011
Masa : 9.00 pagi hingga 1.00 tengahari
Tempat : Hotel Pullman, Kuching, Sarawak

Untuk maklumat lanjut sila hubungi Bahagian Produksi Finas di talian : 03-41041308 /1391

p/s: Aku suka suasana Sabah... cukup mendamaikan apabila berada di tengah laut


Festival Filem Malaysia (FFM) perlukan perubahan!


Setiap dari pembikin filem yang menghasilkan sesebuah filem..
tentunya mengimpikan karya mereka diangkat sebagai sebuah naskhah terbaik...
antara terbaik, terhebat dan teristimewa..
di rantau asia, dunia, mahupun di dalam negara sendiri..

'Filem' diterjemahkan dalam bentuk visual melalui bahasa filemnya..
dibantu dengan teknik sinematografi dan lakon layar..
Filem yang baik adalah sebuah karya yang mampu memberikan mood, jiwa dan keinginan rasa

ada yang faham dan ada yang tertidur
bila filem 'terbaik' berputar di layar skrin
dengan olahan begitu dramatik dan tajam pemikirannya..

Namun, apabila filem dipertandingkan di satu gelanggang
berprestij, dikagumi, dan ditakuti
di namakan pesta filem...

Ada yang melihat, mengkaji dan menilai
manakah karya terbaik dan terhebat?.
semuanya hanya satu 'dengan pemikiran dalam menilai, manakah satu karya yang boleh dianggap sebagai karya 'filem'..!

Festival Filem, festival yang dinantikan
perlukan perubahan dalam memilih juri
ia memerlukan juri luar dari semua industri filem
bagi menilai dan mencari filem manakah di Malaysia
antara yang terbaik...

tapi ingat
juri FFM tidak boleh dikalangan penggiat filem tempatan
kalau ada cukuplah seorang
yang selebihnya ambillah
pengarah dan orang filem dari industri filem luar negara
bagi menilai filem kita

supaya tiada hipokrasi dan politik dalaman
di mana wajah filem kita adalah wajah sinema sebenarnya

hanya yang pasti perubahan perlu dilakukan
bagi meletakkan sinema kita dipersada antarabangsa





Dusta Ampang Berkalang Noda...



Jalan Berlubang, Lampu Isyarat tidak bersistematik, Lampu jalan tidak ada..
Jalan agak sesak.. dan hanya berpandukan lampu dari kenderaan yang dipandu..
bukankah itu satu penyiksaan yang amat membahayakan?

gelagat mat rempit yang suka menyelit di selekoh sempit..
mengundang ketakutan yang amat dasyat..

Membelok ke kiri ke kanan dan memotong
tanpa memberikan isyarat signal..
juga di anggap durjana jalan raya..

Bagi mereka pengguna jalan di sekitarnya..
amat takut pada waktu puncak..
tatkala 'makan gaji' berlumba pulang apabila pukul 5.00 petang
bagaikan sardin di dalam bekasnya
terpancut keluar bila kegersangan memuncak



Pemandu Bas Metro juga SJ Bus
suka hati masuk kiri masuk kanan
macam 'bapak dia punya jalan'

'politik'.. aku cukup benci
kerna ialah manusia menjadi hipokrit
tahu berbicara tidak tahu bertindak

mahu memimpin tapi malas bertindak
itulah ragam si keparat dusta

Ampang...
Cukup sesak..
semuanya penuh dengan masalah
masalah dunia yang kita ciptakan

tapi..
andaikata ada yang bertindak..
sejuklah dada.. tersenyumlah minda

namun..
hanya kepura-puraan mahu memimpin
politik kosong menjadi idaman
bulan dan bintang

hanya yang tahu akan berbicara
yang malu terus mendiamkan diri

itulah ragam manusia kita....
Dusta Ampang Berkalang Noda

Sabtu, 14 Mei 2011

Zainuddin Kechik.. meninggal dunia.. Al-Fatihah


Suami kepada Puan Maimunah Hamzah, Pengarah Latihan Perfileman, Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS), Encik Zainuddin Kechik telah meninggal dunia pada 10.30 malam tadi. Jenazah akan dikebumikan selepas solat zohor (hari ini) di Masjid Klang Gate, Kuala Lumpur. Allahyarham merupakan seorang pengarah dan perunding skrip serta tenaga pengajar bengkel yang dianjurkan FINAS. Kami mengucapkan salam takziah dan moga rohnya ditempatkan di kalangan orang yang beriman.

Berita selanjutnya dan perkembangan terkini akan dimaklumkan kelak.

Datin Orked Abdullah .. selamat disemadikan..


Salam semua..
Semalam Malaysia kehilangan seorang insan seni yang cukup disegani..
'Penawar Rindu', adalah lagu asal nyanyiannya yang berjaya menempatkan namanya sebaris nama penyanyi wanita yang lain.

Lagunya pernah dinyanyikan oleh Dayang Nurfaizah dalam album Kasih..
Moga rohnya ditempatkan dikalangan orang yang beriman..

Datin Orked Abdullah..


Khamis, 12 Mei 2011

'Comolot The Movie'.. persoalan dan harapan


terasa malas rasanya mahu menulis dan terus menulis
tangan terus menaip, memikirkan dan berfantasi..
mengadaptasikan visual ke layar skrin untuk dihayati, ditatapi, dicemuh dan dikutuk
Namun..
ada juga mereka yang tak sabar mahu melihat kesinambungan
sebuah karya yang mengungkap erti sebuah rasa, persahabatan dan cinta

Tentang Cinta dan persoalan siapakah Aiman, Danial, dan Juwita akan terjawab
kenapa Juwita tidak boleh berkahwin dengan Danial?.
Siapakah Juwita sebenarnya?.
Semua akan terungkap
dalam sebuah kisah yang menyayat hati
barangkali atau angan-angan..
itulah aku.. si penglipur lara yang kejam

Kekejaman persahabatan atas dasar lumrah alam
tertewas dalam pelukan cinta terlarang yang dilaknati

'Cinta kalau dibilang akan bersatu menjadi suci...
Cinta yang suci akan datang bila dua jiwa bersatu hati..'

Dunia terus menghukum mereka
Awan mendung.. dan titisan hujan mula membasahi bumi..

'Cinta sama laki-laki adalah cinta yang tidak direstui
dan terlarang dalam kamus agama...
Sampai kapan pun Allah S.W.T tidak akan terima kerna itu bukan cinta suci..
Seperti sucinya cinta Adam dan Hawa'

Disitulah sebuah kisah bermula dan berakhir
dalam pelukan jiwa..
merentasi sebuah kisah cinta tanpa sempadan
yang akan bersinar kembali tidak lama lagi..

Itulah kisah mereka... kisah cinta mereka.. kisah persahabatan mereka..
yang tak terfikir dek akal
Itulah kisah
'comolot the movie', yang akan mula menjadi kejam kembali

'Wajarkah aku memulakan coretannya...?'
Anda pasti tahu jawapannya...


'Astro First' bayar ... Dalam Botol dengan harga yang cukup tinggi?

Trailernya kini berlegar di Pesta Filem Cannes ..
bermula 11 hingga 22 Mei 2011..

Termasuk filem-filem lain yang sedang giat promosi di Festival Filem Antarabangsa Cannes yang cukup terkenal itu!..

TQ pada pihak FINAS yang membantu menaikkan industri filem tempatan walaupun ada yang kritik 'peranannya' terhadap warga filem!.

Terbaru, teman dengar dari satu sumber yang boleh dipercayai..
mengatakan bahawa filem kontroversi '... Dalam Botol' telah dibeli oleh pihak Astro First
dengan harga yang cukup tinggi..
Dibeli untuk disiarkan di saluran berbayar 'Astro First' itu

Mana tidaknya..
... Dalam Botol antara filem yang masih bertahan di Astro First dan jumlah pelanggannya amatlah tinggi walaupun filem ini agak lembap sedikit

Walaupun dikatakan filem yang 'slow'.. namun filem ini mempunyai keistimewaannya di mana ia dibeli oleh sebuah library of Congress yang cukup terkenal di US..

Dan ada juga produksi terkenal
mahu membeli filem itu juga dengan harga RM 10 juta ringgit..

Pada Kak Mi ( Raja Azmi )
fikir dulu tawaran harga..
jangan amik je.. sebab RM 10 juta tue murah.. up la banyak sikit..
hehehe

Aku masih menunggu filem ini dalam bentuk DVD yang original
aku mahu ia dijual macam filem Hikayat Merong Mahawangsa yang ada 'pek istimewa'
harap ...dalam Botol buat macam tue la ye

masukkan scene yang dibuang... baru gempaq hehehe
Apa-pun, aku tak rasa rugi bile melanggan filem Dalam Botol di Astro First..
walaupun aku akan beli DVD nya..

sebab filem yang bagus sahaja akan aku beli dan langgan

cayooo

'Anding dan Amran', satu isu remeh...!


hahaha. kelakar pulak bile aku terbaca baru-baru ini di dada akhbar mengatakan
'Anding Indrawani dan Amran Ismail' bercinta..
kiranya 'gay couple' la ye..

Kelakar sungguh la sebab isu-isu bodoh nie
berjaya melariskan akhbar di seluruh Malaysia..

Tak percaya?.
Pi la mana-mana kedai jual majalah dan akhbar..
cuba ada muka depan akhbar Kosmo, Harian Metro dan sebagainya
tertera 'skandal artis, artis gay, artis ditangkap basah'..
laku sungguh akhbar itu
sebab rata-rata dari mereka suke baca berita sensasi macam tu

Apa tidaknya, orang kite kemaruk cerita macam tue...
cuba cerita peribadi anda menjadi tatapan macam tue. suke tak?

bagi aku...
jika artis seseorang itu samada lelaki atau pompuan yang 'songsang'
maknanya suka pada kaum sejenis
nape perlu digembar-gemburkan?..
malahan ada artis yg muka jambu dan mempunyai body not bad..

juga menjadi perhatian rakan media
untuk men'sensasikan' keadaan hingga panas macam pisang goreng


kesimpulannya
semua tue nak jual akhbar la..
kalau tak de isu kontroversi dalam akhbar
tak laris la akhbar tue..
si wartawan akan kena marah dengan editornya.

tak gitu?.

Nasib baik aku bukan wartawan.. cuma mat kepo je.. hahaha
sabor je lah

Twilight breaking dawn Part 1.. 24 November 2011

Twilight New
credit to: Budiey

Aku rasa korang akan tertarik dengan filem ini sebab gambar di atas ni kan?.
Ini salah satu scene dalam filem 'Twilight Breaking Dawn Part 1' yang akan menjengah pawagam tempatan mulai 24 November 2011.

Orang kita memang suke benda-benda panas ni kan?.
Sure la..
Kalau tak.. kenapa adegan kontroversi dalam sesebuah filem digembar-gemburkan begitu dasyat oleh sesetengah orang, walaupun ia keperluan watak.. hahaha

'sabor je lah'
-dah mula terikut trademark ni sebab Hantu Kak Limah' huhu

jom tonton trailer filem ini

Twilight Breaking Dawn Movie Pictures

poster

Edisi Terhad : Hikayat Merong Mahawangsa.. dalam 3 Version

EDISI PREMIUM
RM 49.90
Filem Box-Office terbitan KRU Films yang diarahkan Yusry Abdul Halim, 'Hikayat Merong Mahawangsa' kini sudah mula dijual dalam 3 version - Edisi Terhad, Edisi Ekonomi dan Edisi Bajet. Kepada anda yang merasakan amat ruginya menonton di ASTRO FIRST ; walaupun ada dalam format HD sepenuhnya, apa kata dapatkan filem ini untuk dijadikan koleksi peribadi anda.. menonton sambil makan pop corn di rumah. Sabor Je Lah..

1. Versi Perdana (Premium)
Versi Perdana adalah cetakan terhad dan esklusif yang mensasarkan pembeli yang mengutamakan kualiti dan yang gemar mengumpul koleksi DVD filem-filem yang mempunyai nilai produksi dan seni yang tinggi seperti HMM. Pengisian eksklusif termasuk babak yang disunting keluar (yang berlainan dengan babak akhir versi filem) selain dokumentari tentang Merong Mahawangsa turut disertakan didalam pakej dwi-DVD ini. Dan buat julung kalinya, HMM merupakan filem tempatan yang pertama dikeluarkan didalam format odio Surround 5.1

Harga Runcit : RM49.90
Kandungan :
1. Filem – Versi Tempatan
2.Dokumentari Merong Mahawangsa
3. Babak Eksklusif yang disunting keluar oleh Pengarah
4. Di Sebalik Tabir HMM
5. MTV Lagu Tema HMM – “Sedetik Lebih” nyanyian Anuar Zain
6. Treler
7. Adunan Bunyi – 5.1 Surround
8. Sampul DVD Eksklusif



EDISI EKONOMI
RM 19.90
merong_inlay_DVD_standard

2. Versi Ekonomi (Standard)
Versi Ekonomi adalah format yang menjadi kebiasaan di pasaran bagi DVD filem-filem tempatan. DVD ini boleh didapati dihampir kesemua kedai DVD di pusat-pusat membeli belah.

Harga Runcit : RM19.90
Kandungan : 1. Filem – Versi Tempatan
2. Di Sebalik Tabir HMM
3. MTV Lagu Tema HMM – “Sedetik Lebih” nyanyian Anuar Zain
4. Treler
5. Adunan Bunyi – Stereo


EDISI BAJET
RM 9.90



3. Versi Bajet (Budget)
Versi Bajet mensasarkan golongan pembeli yang kebiasaannya membeli DVD di pasar malam. Versi bajet juga berperanan untuk menggalakkan peniaga di gerai-gerai pasar malam serta pembeli untuk memilih membeli barangan asli dan bukannya cetak rompak.

Harga Runcit : RM9.90
Kandungan : 1. Filem – Versi Tempatan
2. Treler
3. Adunan Bunyi – Stereo

SEMUA DVD FILEM INI BOLEH DI DAPATI DI SEMUA KEDAI VIDEO DAN MUZIK SELURUH NEGARA..

So.. anda diluar sana bolehlah membuat pilihan ikut bajet anda nak beli yang mana satu. Apa-apapun, ketiga-tiga versi ini adalah Original.. Jika anda beli kat Pasar Malam yang RM 9.90 tu awas la jugak sebab takut tiruan.. sebab sama je..

Harga bagi RM 9.90 kini sudah berada dipasaran. Termasuk filem Hantu Kak Limah Balik Rumah, CUN, Kembar Siang, Ngangkung dan banyak lagi..

Akan datang.. ... Dalam Botol, Senjakala, DiLarang Masuk.. Penunggu Istana..

Tak Payah lagi langgan Astro First!!

Siapa KP FINAS baru selepas tamat kontrak JUN 2011?


Salam semua buat pembaca tegar blog ini dan peminat setia.. huhu

Sejak kebelakangan ini, ramai yang dok tanya aku.. siapa Ketua Pengarah FINAS baru selepas kontraknya akan tamat Jun 2011?.

Jawapannya.. AKU TAK TAU!
Kenalah tunggu keputusan YB Menteri, Datuk Seri Utama Dr. Rais Yatim nanti..

info dan berita terkini akan diumumkan selepas mendapat persetujuan dan kebenaran.

so.. tak payah la korang amik port..
gi buat keje.. hehehe

Selasa, 10 Mei 2011

Hassan Muthalib dan Hantu Kak Limah Balik Rumah...


Ramai yang dok tanya saya.. siapa Hassan Muthalib tu..
Gile korang tak kenal?.
Dalam Industri Filem Malaysia.. sebut aje.. namanye.. sume tabik hormat!!.

Hassan Muthalib..
adalah pengarah filem Silat Lagenda..
beliau adalah pengkritik filem terkenal dan rakan baik pengarah filem tersohor, Yasmin Ahmad.

Kenapa nama Hassan Muthalib dalam filem Hantu Kak Limah?.

oo.. yang itu korang kena tanya Abg mamat.. hehehe

Sebab.. Hassan Muthalib akan melihat filem dari konteks pemikiran, bahasa filemnya dan isi penceritaannya. Jika korang nak jadi pembikin filem, kenalah buat filem ada acuan sume tu.
kalau sekadar buat filem nk untung..

'tembak aje dengan senapang gajah', luah Pak Hassan.. hehehe

Persatuan Pengguna-Pengguna
Penyapu Lidi Wilayah Persekutuan
dengan sokongan kelab Peminat-Peminat
Hassan Muthalib

dan Hassan Muthalib sendiri
menjanakan


karya Mamat Khalid..
hehhee

nampak benor Pak Hassan makin glamour sejak Hantu Kak Limah mengamok
di seluruh pawagam Malaysia
sampai pecah panggung

dan Pak Hassan kata
'yang pakai namanya kena bayar copyright'
hhaahaha

dan yang tukang menyebutnya..
Azwan Annuar

korang ado??. hahaha

enjoy..

Azwan Annuar mencari Bintang "Gerimis Mengundang..!"



Pelakon comel "Hantu Kak Limah", yang popular dengan trademark "Sabor Je Lah", Azwan Annuar ketika ditemui semalam semasa Gala Night Nur Kasih The Movie, menjelaskan bahawa beliau kini mencari bakat-bakat baru samada lelaki dan perempuan untuk membintangi "Gerimis Mengundang". Filem yang bertemakan romantic love story ini diarahkan Ahmad Idham dan naskahnya ditulis Azwan Annuar.

Gerimis mengundang memerlukan lelaki kacak, mempunyai susuk tubuh badan yang agak seksi manakala utk watak perempuan, Azwan Annuar mahukan seorang perempuan yg cantik dan berbakat.

Jika anda mempunyai kriteria di atas diminta menghantar profile anda pada azwanannuar@gmail.com sekarang

Al Fatihah... Aimi Jarr meninggal dunia


Semua warga industri filem mengucapkan salam takziah buat keluarga Allahyarham atas pemergian Aimi Jarr, pagi tadi di rumahnya di Taman Melawati, Hulu Kelang, Kuala Lumpur. Aimi Jarr merupakan penulis skrip, pelakon veteran dan bekas wartawan hiburan. Jenazahnya kini dibawa ke Masjid Klang Gate, Kuala Lumpur untuk disembahyangkan. Jenazah akan dikebumikan selepas solat zohor.

Moga rohnya ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Amin. Al Fatihah...

Isnin, 2 Mei 2011

Ujibakat Filem Terbaru.. Jangan lepaskan peluang!.



Satu Ujibakat akan diadakan bagi membintangi filem terbaru. Jika anda seorang lelaki berpewatakan menarik, kacak, berbakat ( asas lakonan dan pernah berlakon), berusia lingkungan 26 tahun ke bawah serta mempunyai susuk tubuh badan yang agak seksi ( ada 6pax : well built) diperlawa untuk membintangi filem ini.

Sila emelkan gambar anda ( separuh badan , penuh) dan portfolio anda kepada azwanannuar@gmail.com sekarang!.

Jangan lepaskan peluang keemasan ini jika anda mahu bergelar anak seni dan bintang filem. Hubungi emel itu sekarang. Pastikan anda meninggalkan nombor anda untuk dihubungi.

Harap maklum.




p/s: lets go babe.. Nak tahu tajuk filem apa dan siapa pengarahnya. Rahsia.. Huhu. Try la bro..

Oh ya kepada anda yang menyertai Pencarian Lelaki MASKULIN baru-baru ini juga diminta menghantar portfolio anda.

Noorkumalasari meriahkan Adik Manja..



"Adik Manja", arahan Hafsham yang ditayangkan baru-baru ini di pawagam Colesium sempena Program Merakyatkan Filem merupakan filem lakonan Noorkumalasari, Dharma Harun dan Adibah Amin. Program yang dianjurkan setiap bulan itu merupakan aktiviti tahunan FINAS bagi mendekatkan masyarakat dengan dunia perfileman tempatan.

Adik Manja yang ditayangkan dalam format DVD di pawagam Colesium baru-baru ini merupakan lakonan penuh ekslusif seniwati terkenal "Noorkumalasari". Ketika ditanya tentang industri film sekarang , Noorkumalasari atau Kak Noor menyifatkan bahawa beliau tidak mungkin akan kembali dalam dunia lakonan walaupun ditawarkan melakonkan karektor yang bersesuaian dengan imejnya kini. Ini kerana dunia glamour bukan pilihannya sekarang sebaliknya amalan dan ilmu akhirat itu lebih penting sifatnya.

Justeru, tambahnya lagi kedatangannya ke program ini adalah sekadar bertemu kawan lama khususnya peminat-peminat Adik Manja.