Malaysia - Singapore - Indonesia - Brunei
for film & entertainment industry


Khamis, 12 Mei 2011

'Anding dan Amran', satu isu remeh...!


hahaha. kelakar pulak bile aku terbaca baru-baru ini di dada akhbar mengatakan
'Anding Indrawani dan Amran Ismail' bercinta..
kiranya 'gay couple' la ye..

Kelakar sungguh la sebab isu-isu bodoh nie
berjaya melariskan akhbar di seluruh Malaysia..

Tak percaya?.
Pi la mana-mana kedai jual majalah dan akhbar..
cuba ada muka depan akhbar Kosmo, Harian Metro dan sebagainya
tertera 'skandal artis, artis gay, artis ditangkap basah'..
laku sungguh akhbar itu
sebab rata-rata dari mereka suke baca berita sensasi macam tu

Apa tidaknya, orang kite kemaruk cerita macam tue...
cuba cerita peribadi anda menjadi tatapan macam tue. suke tak?

bagi aku...
jika artis seseorang itu samada lelaki atau pompuan yang 'songsang'
maknanya suka pada kaum sejenis
nape perlu digembar-gemburkan?..
malahan ada artis yg muka jambu dan mempunyai body not bad..

juga menjadi perhatian rakan media
untuk men'sensasikan' keadaan hingga panas macam pisang goreng


kesimpulannya
semua tue nak jual akhbar la..
kalau tak de isu kontroversi dalam akhbar
tak laris la akhbar tue..
si wartawan akan kena marah dengan editornya.

tak gitu?.

Nasib baik aku bukan wartawan.. cuma mat kepo je.. hahaha
sabor je lah

2 comments :

Betul apa yang dikatakan oleh amy ikram. Adalah tidak adil melabel anding tuduhan sedemikian. Anding seorang artis yang tahu menjaga diri dan nama baiknya. Walaupun saya tidak pernah berjumpa dengan beliau. Namun, beliau tidak pernah mencipta kontroversi. Yang mencipta kontroversi ialah wartawan yang cetek dan tamak mencari bahan murahan untuk dijaja demi wang ringgit semata2 tanpa usul periksa yang munasabah...