Malaysia - Singapore - Indonesia - Brunei
for film & entertainment industry


SESI APRESIASI & SOAL FFM31[klik di sini ] untuk pendaftaran masuk.

SESI APRESIASI & SOAL FFM31[klik di sini ] untuk pendaftaran masuk.
Sempena FFM31, ROH arahan Emir Ezwan akan ditayangkan secara eksklusif pada 3 Disember 2021 jam 2.30 petang di TGV KLCC, Kuala Lumpur. Peminat filem dijemput hadir. Untuk tempahan tempat duduk, sila klik di sini.

Khamis, 9 Jun 2011

"Hanya' sentuhan maut Shuhaimi Lua..Walaupun filem arahan James Lee, 'Tolong!!! Awek Aku Pontianak!', belum menjengah pawagam tempatan, produksi Tayangan Unggul baru-baru ini melancarkan sebuah video klip bertajuk 'Hanya'. Memilih Red Box Garden, Kuala Lumpur sebagai lokasi perlancaran video klip, 'Hanya' nyanyian Aril AF yang mendapat sentuhan Shuhaimi Lua sebagai pengarah video klip, nyata membuka peluang ekslusif buat Shuhaimi untuk bertapak dalam dunia perfileman tempatan.

Ketika dihubungi, Shuhaimi Lua yang juga pengarah filem pendek kontroversi, Chukang menjelaskan bahawa beliau berasa amat bangga kerana dapat mengarahkan video klip 'Hanya - Aril AF' yang menjadi lagu tema filem 'Tolong!!! Awek Aku Pontianak' yang bakal memasuki pawagam tempatan mulai 7 Julai 2011. Terkini, Shuhaimi terlibat dalam produksi filem Saw Theong Hin sebagai pengarah kreatif untuk Di Belakang Tabir', dan 'Chukang' khabarnya akan dijadikan filem cereka untuk pawagam tempatan. Sama-sama kita nantikan kemunculannya yang bakal menggegar sinema tempatan.

Antara gambar menarik MTV Hanya 'Launching Day' di Red Box Garden, KL

Video Klip HANYATrailer filem

poster filem arahan James Lee