Malaysia - Singapore - Indonesia - Brunei
for film & entertainment industry


Sabtu, 23 Julai 2011

Antara Virus dan P1 Wimax!.

Salam semua!. Oh ya.. Hari ni aku nak bagitau korang tentang satu virus yang khabarnya menganggu pengguna facebook di seluruh Malaysia. Ye ke?. Yup!. Virus ni boleh dikenali apabila anda tiba-tiba menerima mesej dari Facebook Chat (FB Chat). Mesejnya macam ini 'hi how are you' , 'or 3' , 'click now ..' dan macam-macam lagi benda pelik yang dihantar melalui fb chat!. Jika anda menerima mesej seperti ini, aku nak nasihatkan korang 'jangan layan atau klik' , abaikan terus mesej tersebut. Jika dilayan.. Ia akan merosakkan PC dan Laptop anda. Dan sebab virus tu lah.. Laptop aku terus tak leh bukak dan terpaksa dihantar ke kedai komputer! Tapi, kalau anda memiliki mac apple, jangan la risau sebab virus tu takkan boleh menembusi mac apple okay!. Apa yang pasti.. Hati-hati apabila menggunakan internet, kerana mungkin satu hari nanti virus itu ditukar pulak kepada Bahasa Melayu!. Hehehe..

Seperkara lagi yang aku tak puas hati sekarang ni adalah perkhidmatan internet 'P1 Wimax' ni. Sudah 3 hari lembap dari pagi sampai la ke malam. Nasib baik aku update blog aku ni dengan I Phone DiGi internet!. Lagi better dan laju dari P1 ni.

Aku pun tak paham dengan data P1 ni. Awal bulan je laju dan masuk je 15hb terus lembap. Kononnya diperkenalkan top up bagi 2GB. Tp dah dicuba ok sikit tetapi ia mampu bertahan dalam satu hari je. Ape cer?. Aku bukannya rajin download pun!.

Aku harap P1 ni tolonglah perkemaskan sistem internetnya!. Jangan sampai aku tutup akaun P1 ni.

P/S: nak langgan Unifi mahal sangat!. Dah le banyak bil nak kena bayar bulan-bulan. Insyaallah.. Kalau tak elok lagi P1 ni ' selamat tinggallah'

Oh ya.. Selamat berhujung minggu ye.. Senyum selalu.

0 comments :