Malaysia - Singapore - Indonesia - Brunei
for film & entertainment industry



Bagaimana muzik dan lagu dicipta?. Kenapa rakaman muzik pada zaman dahulu berbeza dengan hari ini dan mengapa komposer hari ini tidak sama dengan kehebatan komposer era terdahulu?. Ikuti perkongsian menarik komposer, pencipta lagu dan penggubah muzik tersohor, S.Atan dengan klik poster di atas.

Ikuti perkongsian menarik komposer dan penggubah lagu, Ganesh Bala dan penyanyi Ushera tentang penerbitan 'The Malayan Songbook' dan rakaman lagu-lagu melayu klasik. Tonton sekarang!

Sabtu, 23 Julai 2011

Antara Virus dan P1 Wimax!.

Salam semua!. Oh ya.. Hari ni aku nak bagitau korang tentang satu virus yang khabarnya menganggu pengguna facebook di seluruh Malaysia. Ye ke?. Yup!. Virus ni boleh dikenali apabila anda tiba-tiba menerima mesej dari Facebook Chat (FB Chat). Mesejnya macam ini 'hi how are you' , 'or 3' , 'click now ..' dan macam-macam lagi benda pelik yang dihantar melalui fb chat!. Jika anda menerima mesej seperti ini, aku nak nasihatkan korang 'jangan layan atau klik' , abaikan terus mesej tersebut. Jika dilayan.. Ia akan merosakkan PC dan Laptop anda. Dan sebab virus tu lah.. Laptop aku terus tak leh bukak dan terpaksa dihantar ke kedai komputer! Tapi, kalau anda memiliki mac apple, jangan la risau sebab virus tu takkan boleh menembusi mac apple okay!. Apa yang pasti.. Hati-hati apabila menggunakan internet, kerana mungkin satu hari nanti virus itu ditukar pulak kepada Bahasa Melayu!. Hehehe..

Seperkara lagi yang aku tak puas hati sekarang ni adalah perkhidmatan internet 'P1 Wimax' ni. Sudah 3 hari lembap dari pagi sampai la ke malam. Nasib baik aku update blog aku ni dengan I Phone DiGi internet!. Lagi better dan laju dari P1 ni.

Aku pun tak paham dengan data P1 ni. Awal bulan je laju dan masuk je 15hb terus lembap. Kononnya diperkenalkan top up bagi 2GB. Tp dah dicuba ok sikit tetapi ia mampu bertahan dalam satu hari je. Ape cer?. Aku bukannya rajin download pun!.

Aku harap P1 ni tolonglah perkemaskan sistem internetnya!. Jangan sampai aku tutup akaun P1 ni.

P/S: nak langgan Unifi mahal sangat!. Dah le banyak bil nak kena bayar bulan-bulan. Insyaallah.. Kalau tak elok lagi P1 ni ' selamat tinggallah'

Oh ya.. Selamat berhujung minggu ye.. Senyum selalu.

0 comments :