Malaysia - Singapore - Indonesia - Brunei
for film & entertainment industryBagaimana muzik dan lagu dicipta?. Kenapa rakaman muzik pada zaman dahulu berbeza dengan hari ini dan mengapa komposer hari ini tidak sama dengan kehebatan komposer era terdahulu?. Ikuti perkongsian menarik komposer, pencipta lagu dan penggubah muzik tersohor, S.Atan dengan klik poster di atas.

Ikuti perkongsian menarik komposer dan penggubah lagu, Ganesh Bala dan penyanyi Ushera tentang penerbitan 'The Malayan Songbook' dan rakaman lagu-lagu melayu klasik. Tonton sekarang!

Selasa, 9 Ogos 2011

Mak Inom & Datuk Siti Nurhaliza dalam TVC Astro!


Dalam amy dok belek-belek iklan dalam laman youtube tue, tetibe aje terklik iklan Astro yang dihasilkan pada tahun 2010. Diterbitkan oleh Red Comm Films, TVC ASTRO ini dihasilkan untuk tujuan mempromosikan Astro kepada penonton Malaysia. Yang menariknya, iklan ini menampilkan 2 nama hebat dalam dunia filem dan hiburan tempatan - Mak Inom ( ibu kepada pengarah filem terkenal, Allahyarham Yasmin Ahmad) dan Diva Malaysia, Datuk Siti Nurhaliza.

Apa yang Amy boleh cakap tue ialah lakonan diva kita Datuk CT ni nampak natural dan bukan dibuat-buat. Apatah lagi kemunculan Mak Inom, lantas mengingatkan saya kepada Yasmin Ahmad. Siapa pengarah iklan ini?. Ntahlah amy pun tak tau.. rasanya Bernard Chauly kot! Takkan Yasmin Ahmad plak! hehehe


Selamat Berpuasa Di Bulan Mulia ini..

-amy ikram diary -