Malaysia - Singapore - Indonesia - Brunei
for film & entertainment industryBagaimana muzik dan lagu dicipta?. Kenapa rakaman muzik pada zaman dahulu berbeza dengan hari ini dan mengapa komposer hari ini tidak sama dengan kehebatan komposer era terdahulu?. Ikuti perkongsian menarik komposer, pencipta lagu dan penggubah muzik tersohor, S.Atan dengan klik poster di atas.

Ikuti perkongsian menarik komposer dan penggubah lagu, Ganesh Bala dan penyanyi Ushera tentang penerbitan 'The Malayan Songbook' dan rakaman lagu-lagu melayu klasik. Tonton sekarang!

Khamis, 15 Mac 2012

SEEFOOD.. SIMPLE TAPI MENARIK

Ramai yang tanya aku.. SEEFOOD ni best ke tak?.
Bagi aku SEEFOOD animasi Malaysia bertaraf antarabangsa. Ia dihasilkan 100% animator tempatan dan ia kini ditayangkan di 90 buah negara di dunia. Bagi anda penggemar animasi seperti Finding Demo, barangkali mungkin anda akan menyukai filem ini.

Jujur untuk diperkatakan.. SEEFOOD sangat cantik. Ia merakamkan permandangan pulau di Malaysia. Apatah lagi filem ini dekat dengan budaya Malaysia yang sangat tinggi nilai dan adatnya. Saya tak nak banyak komen sebab filem ni simple.. ia bercerita tentang spesies ikan dan hidupan yang ada di Malaysia - ayam, itik dan ikan.

Apa kata luangkan masa anda ke pawagam berdekatan menonton SEEFOOD yang telah pun ditayangkan bermula 8 Mac 2012.

Selamat menonton.

lagi berita mengenai Seefood klik

0 comments :