Malaysia - Singapore - Indonesia - Brunei
for film & entertainment industryBagaimana muzik dan lagu dicipta?. Kenapa rakaman muzik pada zaman dahulu berbeza dengan hari ini dan mengapa komposer hari ini tidak sama dengan kehebatan komposer era terdahulu?. Ikuti perkongsian menarik komposer, pencipta lagu dan penggubah muzik tersohor, S.Atan dengan klik poster di atas.

Ikuti perkongsian menarik komposer dan penggubah lagu, Ganesh Bala dan penyanyi Ushera tentang penerbitan 'The Malayan Songbook' dan rakaman lagu-lagu melayu klasik. Tonton sekarang!

Khamis, 16 Ogos 2012

DI PAWAGAM 15 NOVEMBER 2012.. TANDA PUTERA WAJIB TONTON

Alhamdulillah, filem TANDA PUTERA yang diterbitkan Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS) bersama Pesona Pictures, yang diarahkan Shuhaimi Baba akhirnya berjaya ditayangkan kepada umum. Memilih 15 November 2012 sebagai detik bersejarah, TANDA PUTERA antara naskhah wajib tonton 2012.

Walaupun dilabelkan sesetengah pihak bahawa TANDA PUTERA akan mencetuskan kontroversi, namun apa yang pasti filem ini wajar dilihat dari perspektif yang berbeza. Diluluskan Lembaga Penapisan Filem Malaysia (LPF), TANDA PUTERA mengisahkan perjuangan , persahabatan, cinta dan keazaman yang tinggi antara dua tokoh negara, Tun Abdul Razak dan Tun Dr. Ismail.

Kepada anda, tonton filem ini, usah bercakap belakang dan membuat andaian semacam rupa sekiranya anda belum menonton filem ini. Syabas Shumi kerana berjaya membuatkan air mata penonton mengalir menyaksikan filem ini semasa Tayangan Perdana untuk media baru-baru ini.
Wallahuallam.

0 comments :