Malaysia - Singapore - Indonesia - Brunei
for film & entertainment industryBagaimana muzik dan lagu dicipta?. Kenapa rakaman muzik pada zaman dahulu berbeza dengan hari ini dan mengapa komposer hari ini tidak sama dengan kehebatan komposer era terdahulu?. Ikuti perkongsian menarik komposer, pencipta lagu dan penggubah muzik tersohor, S.Atan dengan klik poster di atas.

Ikuti perkongsian menarik komposer dan penggubah lagu, Ganesh Bala dan penyanyi Ushera tentang penerbitan 'The Malayan Songbook' dan rakaman lagu-lagu melayu klasik. Tonton sekarang!

Rabu, 28 November 2012

FESTIVAL FILEM MALAYSIA KE 25 (FFM 25) DI TUNDA


Benarkah Festival Filem Malaysia ke 25 (FFM 25) yang menjadi nadi kepada aktiviti perfileman tempatan, bakal dibatalkan tahun ini dan ditunda kepada tahun hadapan?. Penundaan FFM25 difikirkan agak perlu kerana ia sudah lewat untuk dianjurkan, memandangkan Festival Filem Malaysia bukannya satu festival kecil tetapi ia agak besar, di mana ia melibatkan ramai karyawan filem tempatan. Kiranya ia adalah Malam Kegemilangan warga industri filem Malaysia. Sekiranya ia dianjurkan sekalipun hujung tahun ini (30 Disember 2012), saya pasti ia  akan menjadi caca merba malahan ramai pihak belum memberikan kata putus terhadap penganjuran acara berprestij ini. Sanggupkah para juri menonton filem 24 jam tanpa tidur demi satu festival di namakan Festival Filem Malaysia?. Saya tidak mahu filem 'yang juri suka' akan menang berbanding 'filem yang layak menang', terkubur dan terbuang begitu sahaja. Wallahuallam. Untuk memastikan apakah benar FFM 25 ditunda ke tahun hadapan.. jom kita baca laporan ekslusif yang baru kami terima..

Laporan terkini : mstar.online tulisan Wahi (28 Nov 2012)
Klik sini.

1 comments :

betul ke amy ikram dah dapat bos baru? bos lama dah jadi apa